Nieuws

Acer Aspire 7750G

Qua design kun je eigenlijk niet veel positiefs of negatiefs zeggen over deze Acer. Al vind ik de afwerking met een soort ruitjespatroon in reliëf best geslaagd. Er waren in het verleden veel mensen die klaagden over de bouwkwaliteit van Acer, maar deze computer zit nagenoeg perfect in elkaar.

Toch loop ik niet warm voor het toetsenbord met zijn verhoogde toetsen; ik vraag me af of kruimels en stof na een paar jaar gebruik (in de verkeerde omgeving) niet erg zichtbaar zullen zijn vanwege de gleuven tussen de toetsen. Deze Acer heeft trouwens ook een USB 3.0-poort, naast twee gewone.

Het zijn allesbehalve gaming-notebooks, de 17-inchers die we in deze test bekijken. Niettemin kun je met de Aspire 7750G qua games aardig wat kanten uit. De Core i5-processor komt sterk uit de hoek en de 3D-prestaties zijn meer dan behoorlijk. Dat is te danken aan de aparte grafische kaart, een AMD Radeon HD 6650M, die deze laptop aan boord heeft.

Je betaalt er natuurlijk voor, want de prijs van de 7750G ligt iets hoger dan die van de andere deelnemers. Of het een voordeel is, weet ik niet, maar de 7750G is in elk geval een van de luidste laptops van allemaal. De klank is misschien wat dunnetjes, maar het kan ermee door.

Als deze Acer al een wat zwakker punt heeft, dan is het wel zijn batterijduur. Je haalt geen drie uur met deze laptop als je hem ook maar licht belast. En begin je te gamen of video te renderen, dan eindig je wellicht ergens rond 1 uur en tien minuten.

Acer Aspire 7750G
Prijs: 710 euro (september 2011)

PRO: Krachtig, 
CONTRA: Batterij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business