Nieuws

‘Symantec gebruikt scareware-tactieken’

Een Amerikaan beschuldigt Symantec ervan dat het bedrijf met onjuiste meldingen in proefversies van zijn beveiligingssoftware gebruikers tot aankoop wil aanzetten.

James Gross, een Amerikaanse gebruiker van software van Symantec, diende deze week een aanklacht in tegen de beveiligingsspecialist. Hij hoopt dat zijn klacht kan uitgroeien tot een zogenaamde class-action-rechtszaak, waarbij andere misnoegde gebruikers zich kunnen aansluiten.

PC Tools en Norton Utilities
Gross noemt de producten PC Tools Registry Mechanic, PC Tools Performance Toolkit (beide van Symantec-dochter PC Tools) en Norton Utilities scareware. Dat is een term voor malware, vaak valse antivirussoftware, die het nietsvermoedende slachtoffer met alarmerende meldingen poogt over te halen om een eveneens valse oplossing aan te kopen.

De advocaten van Gross zouden een team forensische computerexperts onder de arm hebben genomen om de gewraakte software te onderzoeken. Zij bevestigen dat de trialversies van de bewuste programma’s zo ontworpen zijn dat ze altijd problemen melden, ongeacht de staat van het systeem waarop ze geïnstalleerd zijn. 

Symantec reageerde niet op een verzoek om uitleg van de IDG-nieuwsdienst.

Update 13/01:
Symantec ontkent in een statement aan onze redactie de legitimiteit van de klachten en stelt dat verschillende onafhankelijke partijen de gewraakte software getest en positief bevonden hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business