Nieuws

We zoeken binnenkort helemaal anders met Google

Internetgigant Google werkte de afgelopen jaren aan ‘de volgende manier van zoeken’. Het bedrijf is naar verluidt klaar om de nieuwe functie te introduceren.

Google maakt zich klaar voor zijn grootste renovatie ooit. Om de groeiende competitie voor te blijven, herwerkt het zijn zoekfunctie volledig. Googles zoekverantwoordelijke, Amit Singhal, vertelde The Wall Street Journal dat de nieuwe zoekfunctie “meer zal lijken op hoe mensen de wereld zien”.

Trage uitrol
Volgens de krant zal Google de veranderingen de komende maanden introduceren, maar de volledige omschakeling naar ‘het zoeken van de toekomst’ zal waarschijnlijk jaren duren. Een Google-woordvoerder vertelde de Amerikaanse technologiesite CNet dat Google geen specifieke planning heeft en dat het diensten en producten pas lanceert wanneer ze klaar zijn.

[related_article id=”158901″]

De huidige, op sleutelwoorden gebaseerde manier van zoeken wordt niet noodzakelijk verwijderd, maar de resultaten worden veel relevanter. Dit proces zal mogelijk worden gemaakt dankzij een technologie die ‘semantisch zoeken’ heet. Dankzij dat semantische zoeken zullen resultaten beter passen bij de zogenaamde entiteiten – of mensen, plaatsen en dingen – die het bedrijf de afgelopen twee jaar heeft opgebouwd.

Als voorbeeld geeft de Wall Street Journal dat mensen die vandaag naar Lake Tahoe zoeken links krijgen naar de toeristische dienst en een kaart, terwijl de nieuwe zoekfunctie belangrijke informatie over het meer zal aanbieden zoals zijn locatie, hoogte, gemiddelde temperatuur en het zoutgehalte van het water.

Veranderingen onder de motorkap
Dit vraagt hoogstwaarschijnlijk veranderingen aan de zoekmotor zelf, waaronder zoekmachineoptimalisatie, het adverteren en de zogenaamde PageRank-resultaten. Zo’n tien tot twintig procent van alle zoekopdrachten kunnen rechtstreeks beïnvloed worden door deze aanpassing.

De afgelopen maanden maakte Google verschillende aanpassingen aan zijn zoekfunctie: zoeksuggesties terwijl je typt, het toevoegen van Google+ aan zoekresultaten en het bewaren van zoekresultaten op verschillende platforms met het nieuwe ‘recent’-icoon op mobiele toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business