Nieuws

Gideon Sundback siert Google-homepagina

Google eert de uitvinder van de ritssluiting wel op een erg passende manier: ga los en kleed Google uit.

Google eert regelmatig belangrijke uitvinders, kunstenaars en andere mensen die wat betekend hebben voor onze maatschappij of culturele opvoeding. Vandaag is dat niet anders: Gideon Sundback, of liever zijn belangrijkste uitvinding, siert de Google-homepagina.

Geschiedenis
Sundback werd in 1880 in het Zweedse Jönköping geboren. Na zijn studie in zijn geboorteland verhuisde Sundback naar Duitsland, waar hij aan de technische hogeschool in Bingen am Rhein studeerde. Hij studeerde er af in 1903 en emigreerde in 1905 naar de Verenigde Staten.

[related_article id=”158901″]

Tussen 1906 en 1914, toen hij bij Universal Fastener Company werkte, bouwde hij voort op werk van onder andere Elias Howe en verbeterde hij de ritssluiting. Zijn "Hookless No. 2" uit 1914 lijkt al zeer sterk op de moderne ritssluiting. Toch werkte hij niet alleen aan het concept van de kleine ritsen: hij ontwikkelde ook de machines voor het maken van ritssluitingen.

Gideon Sundback siert Google-homepagina (foto: Wikimedia)
Sundbacks patent uit 1917. Klik hier om een grotere versie te bekijken. (foto: Wikimedia)

Google eert de uitvinder vandaag door een ritssluiting te plaatsen op zijn homepagina. Door de ritssluiting naar beneden open te doen start je de zoekopdracht naar Sundback. Probeer het snel zelf, of bekijk andere doodles die Google eerder op zijn homepagina zette.

Gideon Sundback siert Google-homepagina (foto: Wikimedia)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business