Nieuws

Desktopvervangers: minder kabels en meer mobiliteit

Steeds meer mensen vervangen hun vaste computer door een laptop. De voordelen zijn duidelijk: minder verbruik, minder kabels en vooral … mobiliteit. Helaas is een laptop zelden even krachtig als een vaste computer, kost hij een pak meer voor vergelijkbare prestaties en biedt hij amper upgrademogelijkheden. Met de onderstaande suggesties neem je alvast de goede beslissing, afhankelijk van je wensen.

Een desktopvervanger heeft best een groot scherm, bij voorkeur 17,3 inch, en een heleboel aansluitingen, zoals een klassieke desktopcomputer. Als je rekening houdt met je budget, is de Sony Vaio VPC-EJ3Q1E (€ 799) een prima keuze. Deze laptop bevat een Intel Core i5-processor, 4 GB RAM en een harde schijf van 640 GB. Je kan er wel geen spelletjes op spelen, want de grafische kaart is behoorlijk ondermaats.

Een desktopvervanger heeft ook best een hogeresolutiescherm, bij voorkeur 1.920 bij 1.080 pixels voor de beste weergave. Die schermen zijn niet goedkoop, maar de verbeterde beeldkwaliteit is absoluut de moeite waard. BMx Computers heeft een interessant model met zo’n Full HD-scherm: de BMx Connexion 998 SD (€ 1.095). Voor dat bedrag krijg je een degelijke grafische chip, 4 GB RAM en een harde schijf van 320 GB. BMx laat je je computer trouwens volledig zelf configureren. Nog zo’n fabrikant die dat doet, is Dell. De Dell Inspiron 17R (vanaf € 799) biedt voor een 17 inchlaptop een heel knappe prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zit hier de laatste nieuwe generatie Intel-processors in, in dit geval een Core i5.

[related_article id=”152275″]

Voor gamers is een desktop vervangen door een laptop normaal gezien ‘not done’, maar met deze twee modellen komt het toch goed. De Medion Erazer X7815 (€ 1.249) bevat namelijk een heel degelijke grafische kaart, en heeft een Full HD-scherm en een snelle Core i7-processor met vier kernen. 1.500 GB is meer dan genoeg om alle films, muziek en games op te installeren. De MSI GT60 valt eigenlijk net uit de boot door zijn hoge prijskaartje (€ 1.599), maar is een absoluut monster onder de laptops. Ondanks zijn kleinere 15 inchscherm heeft hij een supersnelle, nieuwe generatie Intel Core i7-processor en een topreeks grafische chip van Nvidia aan boord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business