Nieuws

Back-up je browser

Back-up je browser

Je browser verzamelt al snel heel wat belangrijke gegevens die je maar liever niet zomaar kwijtspeelt: instellingen, favorieten, wachtwoorden, geschiedenis, extensies, enz. Met een regelmatige back-up voorkom je veel ergernis en dat is precies waar BrowserBackup  op inspeelt.

BrowserBackup Pro, dat zich trouwens ook in het Nederlands laat installeren, heeft een behoorlijk minimalistische interface. Eigenlijk hoef je weinig meer te doen dan een van de ondersteunde browsers te kiezen – Mozilla Firefox, Google Chrome, Chromium en Opera (grote afwezigen zijn Internet Explorer en Safari) – desgevallend aan te geven welk browserprofiel je wil back-uppen en duidelijk te maken welke onderdelen je mee in die back-up wil stoppen.

[download_file]

In principe kan je ook nog aangeven of je de back-up ergens op je lokale machine dan wel naar de “cloud-server” wil plaatsen, maar het is ons niet meteen duidelijk wat precies met dat laatste wordt bedoeld. Het is ons in elk geval niet gelukt vanuit dit programma met een of andere cloudservice contact te maken.

Via het menu Voorkeuren kan je nog een wachtwoord aan je back-upbestand koppelen en aangeven of en hoeveel compressie je had gewild.
Het terugzetten van een geback-upt profiel is eigenlijk nog eenvoudiger. Je verwijst naar het juiste bestand, duid aan wat je daaruit terug wil en klaar. Hoewel, op de vraag of we voor het terugzetten de “klassieke” dan wel “slimme” modus prefereerden, moesten we het antwoord schuldig blijven. Gelukkig bleken beide methodes voor een correct herstel te zorgen.

Het programma werkt dus wel, maar enige slordigheden of onduidelijkheden zijn het niet vreemd. Op het moment van dit schrijven bleek bovendien de website van de maker onbereikbaar, maar even googelen en je hebt de tool zo weer opgevist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business