Nieuws

HP brengt gratis muziek naar Windows 8-toestellen

HP stapt de muziekwereld binnen met Universal Music Group om gratis muziek aan te bieden op al hun Windows 8-toestellen.

Windows 8 moet een hele hoop nieuwe laptops doen verkopen, en HP vindt dat daar gerust nog een schepje bovenop mag worden gedaan. Zij lanceren HP Connected Music in samenwerking met Universal Music Group om de uitgebreide muziekcatalogus van de muziekgigant op HP-toestellen beschikbaar te maken. Inderdaad, alweer een nieuwe online muziekwinkel.

De dienst is vanaf vandaag beschikbaar op alle nieuwe Windows 8-toestellen van HP, en heeft naast een online website ook een eigen app die je vanuit Windows 8 kunt starten. De app is helaas niet geoptimaliseerd voor de nieuwe Windows UI, maar opent gewoon in de desktop omgeving. Dat vonden we een beetje zonde, zeker voor een nieuwe dienst die exclusief wordt gelanceerd op Windows 8-machines.

De online muziekwinkel bevat titels van allerlei bekende artiesten aan prijzen die vergelijkbaar zijn met andere online diensten zoals iTunes. In een vraag op hoe ze met Xbox Music willen concurreren, hadden ze voorlopig nog geen antwoord. Wat volgens HP deze dienst sterk maakt, is de introductie van 90 dagen gratis muziek. Je kunt alle muziek beluisteren uit de hele Universal Music Group catalogus, zonder beperkingen, gedurende de testperiode. Naast het apart aankopen van muziek en albums is er geen flatrate abonnementsdienst aangekondigd. Dat had het platform meer uniek gemaakt.

Klanten die een duurdere Spectre of Envy Windows 8-computer kopen van HP, kunnen naast de gratis muziek gedurende 90 dagen ook nog de eerste drie maanden 10 MP3"s per maand gratis downloaden.

Of er in de toekomst andere muzieklabels zullen worden toegevoegd aan HP Connected Music, is nog niet geweten. Bovendien moet je om albums aan te kopen een 7Digital account aanmaken, wat ervoor zorgt dat je niet echt gebonden bent aan HP"s muziekdienst. Of HP Connected Music ook naar "oude" Windows 7-toestellen gaat komen, is niet zeker. Probeer de dienst zeker uit gedurende de testperiode, gratis is tenslotte gratis, maar of je daarna volledig verkocht bent valt nog af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business