Nieuws

Leerkrachten klagen over aankoop goedkope Surfaces

Leerkrachten en studenten die willen ingaan op de aanbieding van Microsoft op goedkoop een Surface RT te kopen, botsen al snel op een erg ingewikkelde bestelprocedure.

Microsoft geeft mensen uit het onderwijs de kans om een Surface RT te kopen aan sterk verminderde prijs. Zo zou een Surface die normaal 499 euro kost met deze actie maar 191 euro kosten. Ook de Touch Cover en de Type Cover zijn aan een gunsttarief te koop.

Maar het blijkt niet zo eenvoudig te zijn om een Surface te bestellen. Het is immers de bedoeling dat scholen zelf de tablets kopen om ze dan verder te verdelen. “Best wel vervelend da de bestelling via de school moet gebeuren. Wij maken ons budget voor 2013 in oktober 2012 en als we geen tablets budgetteren dan kunnen we niet ingaan op deze spontane aanbiedingen”, zegt ICT-coördinator Davy Van Hemelen in een reactie onder Microsofts blogpost over de Surface-actie.

[related_article id=”161452″]

Ook het doorverkopen aan leerkrachten blijkt een probleem: “Ook kunnen we de tablets niet aankopen voor onze leerkrachten om dan zonder winst door te verkopen. Hiervoor moet je een btw-nummer hebben om niet in de problemen te komen,” aldus Van Hemelen.

Ook andere reacties tonen aan dat leerkrachten wel een toestel willen, maar dat ze het niet kunnen kopen omdat hun onderwijsinstelling niet mee wil doen. “Jammer dat deze actie via de hogeschool moet lopen, zeker als deze vanwege juridische regels niet mee wil werken”, klinkt het nog in de reacties.

Er is in Nederland een petitie gestart om Microsoft te overhalen om de regels voor deze Surface-actie een beetje te versoepelen zodat leerkrachten zelf hun tablet kunnen kopen. De petitie zit op het moment van schrijven al aan 229 ondertekenaars.

We hebben Microsoft zelf om een reactie gevraagd, maar wachten nog op antwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business