Nieuws

Google rolt Android 4.4.1 uit naar Nexus-toestellen

De update verbetert de cameraprestaties van de Nexus 5 en verhelpt een aantal bugs in Android 4.4 KitKat.

Google is gestart met de uitrol van Android 4.4.1 KitKat. De update brengt een aantal noodzakelijke cameraverbeteringen voor de Nexus 5.

In onze recensie noemden we de Nexus 5 de beste Nexus-telefoon die we tot nu toe hebben gezien. Het toestel combineert high-end specificaties met een midrange prijskaartje, maar heeft één struikelblok: de camera.

[related_article id=”158901″]

Google heeft gisterenavond een update naar Android 4.4.1 uitgebracht, die de cameraprestaties van de Nexus 5 verbeterd. Na de update moet de camera sneller en beter foto’s kunnen maken. Zowel de snelheid van de autofocus als de witbalans en belichtingstijd werden verbeterd. De foto’s zijn scherper en tonen meer contrast.

Bovendien zou de camera-app volgens The Verge een seconde sneller openen dan voorheen en werd er een nieuwe indicator toegevoegd, die de vooruitgang weergeeft wanneer je foto’s trekt met de HDR+-functie. Dave Burke, hoofd Engineering bij Android, zegt nog tegen The Verge dat de cameraprestaties in toekomstige updates verder zullen worden verbeterd.

De update haalt verder nog enkele bugs uit Android 4.4 KitKat en brengt een aantal kleine prestatieverbeteringen met zich mee. Android 4.4.1 wordt daarom ook naar andere Nexus-toestellen uitgerold. Androidworld.nl meldt dat de update reeds is begonnen voor de Nexus 4 en Nexus 7 (2013 met LTE). Zoals dat gaat met systeemupdates, kan het wel even duren vooraleer Android 4.4.1 op jouw toestel verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business