Raul Oaida bouwt een levensgrote auto van Lego, aangedreven door perslucht. De hotrod haalt een snelheid tussen de 20 en 30 kilometer per uur.

Het maken van een autootje met lego stelt niet veel voor. Het enige wat je nodig hebt zijn vier wielen en een blokje om deze met elkaar te verbinden.

De 20 jaar oude Raul Oaida uit Roemenië is echter een stapje verder gegaan. Hij heeft van lego een levensgrote hotrod gebouwd. De auto, met een motor aangedreven door lucht, bereikt een snelheid tussen de 20 en 30 kilometer per uur.

 

Oaida is geen onbekende in de lego-wereld. Op de laatste dag van 2011 lanceerde hij al een lego-shuttle, die een hoogte van 35 kilometer bereikte. Een paar maanden later, in april 2012, pakte hij zijn nieuwe project op; een levensgrote auto van lego.

Voor de bouw van de lego-auto krijgt Oaida hulp van Australiër Steve Sammartino, die via Twitter met één simpele tweet tienduizenden dollars bij elkaar krijgt om het project te financieren.

Super Awesome Micro Project
De bouw, die van start gaat onder de naam Super Awesome Micro Project, neemt twintig maanden in beslag, van het bedenken van het concept tot het realiseren van de Lego-auto. 

Meer dan vijfhonderdduizend steentjes waren nodig voor het eindproduct. Slechts enkele onderdelen zijn niet van lego, zoals de wielen. De motor loopt op perslucht en wordt aangedreven door 256 zuigers.

Testrit
Oaida heeft de auto in Roemenië gebouwd. Nadat het product klaar was, heeft hij het naar een geheime locatie in Melbourne, Australië verscheept voor een testrit. De lego-auto doorstaat de reis niet zonder wat schade op te lopen.

Het temperatuurverschil zorgt ervoor dat sommige steentjes kromtrekken. “Ik heb de auto al een keer gebouwd, dus ik wist dat ik alles wat kapot was weer kon maken”, laat Oaida weten.

Voorlopig zijn Oaida en Sammartino klaar met lego, maar ze blijven wel samenwerken. Houd ze in de gaten voor meer leuke projecten. Kijk op Super Awesome Micro Project voor meer informatie over de lego-auto. 

Bekijk ook het onderstaande filmpje van CNet: