Nieuws

Belg achter Drupal trekt naar Amerikaanse beurs

Dries Buytaert, de man achter Drupal, trekt in 2015 met zijn bedrijf Acquia naar de Amerikaanse beurs in de hoop om nieuw kapitaal aan te trekken.

De Belgische ondernemer Dries Buytaert wil met zijn bedrijf Acquia, dat is gevestigd in Boston, naar de Amerikaanse beurs trekken. Dat vertelt hij in een interview met De Tijd.

Acquia biedt diensten aan rond Drupal. Drupal is een softwarepakket om websites te bouwen dat werd ontwikkeld door Buytaert, die het als openbronsoftware gratis beschikbaar maakte. In 2007 trok hij naar de Verenigde Staten om Acquia op te richten, waar hij momenteel de rol van CTO uitvoert.

Ondertussen werd het bedrijf door Deloitte genomineerd als tweede snelst groeiende onderneming in de VS en acht Buytaert de tijd rijp om naar de beurs te trekken. Op die manier hoopt hij nieuw kapitaal kan aan te trekken om verder te groeien. Dit jaar zal de aanvraag voor een beursnotering worden ingediend, gevolgd door een beursgang in 2015. Het zal zeker een Amerikaanse beurs worden, maar Buytaert twijfelt nog tussen de Nasdaq en de NYSE.

Acquia wist al 68,5 miljoen dollar aan kapitaal op te halen en mikt dit jaar op een omzet van 100 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business