Google start uitrol Android 4.4.3 naar Nexus 5

Google heeft Android 4.4.3 KitKat uitgebracht. De update wordt eerst naar de Nexus 5 uitgerold en brengt voornamelijk enkele bugfixes.

Google heeft Android 4.4.3 KitKat uitgebracht. De update wordt eerst naar de Nexus 5 uitgerold en brengt voornamelijk enkele bugfixes.

Het gaat om een onderhoudsupdate die voornamelijk enkele bugs verhelpt, zoals de camerabug die de batterij van toestellen met Android 4.4.2 sneller leegtrekt. Verder gaat het om kleine bugfixes die veel gebruikers mogelijk niet eens zullen opvallen. Ook de beveiliging werd verder opgekrikt in Android 4.4.3.

[related_article id=”158901″]

De update wordt momenteel over-the-air uitgerold naar Nexus 5-toestellen. Zoals altijd gaat het om een gefaseerde uitrol en wordt niet iedereen tegelijk bediend. Gebruikers zullen de update in de komende dagen op hun apparaat zien verschijnen.

Kan je niet wachten tot de update automatisch op jouw toestel binnenrolt, dan kan je Android 4.4.3 ook handmatig op jouw toestel installeren. Google heeft daarvoor de factory images beschikbaar gesteld, al vergt de installatie wel enige technische kennis. Bovendien moet je toestel hiervoor naar de fabrieksinstellingen worden hersteld.

Naast de Nexus 5 zijn ook de factory images van de Nexus, 4, Nexus 10, Nexus 7 (2012) en Nexus 7 (2013) reeds beschikbaar. Voor deze toestellen zal binnenkort dus ook een over-the-air-update worden uitgerold. De factory images van de lte-versie van de Nexus 7 (2013) zijn voorlopig nog niet beschikbaar, Google heeft hier vermoedelijk nog werk aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business