Nieuws

HP België schrapt nog eens 300 banen

Als onderdeel van een herstructurering die al sinds 2012 aan de gang is, schrapt HP nog eens 300 banen in de Belgische tak van het bedrijf.

De Amerikaanse technologiereus HP gaat 300 extra banen schrappen in België als onderdeel van een herstructurering die al sinds 2012 aan de gang is. Dat schrijft Data News.

“HP heeft vorige week een akkoord bereikt met de Belgische ondernemingsraad en met de sociale partners over een ‘workforce management traject’ van 300 banen,” verklaart Herbert Wormgoor, PR Manager voor HP Benelux, tegenover Data News. “Deze banen vervallen tussen nu en het einde van ons fiscale jaar 2015.”

HP België zal zich blijven inzetten voor de getroffen werknemers via een herplaatsing binnen HP, of anders via een vrijwillige vertrekregeling, een goed sociaal plan en ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan.

Het banenverlies is het gevolg van een wereldwijde structurering die al sinds 2012 aan de gang is. Eerder zijn daardoor al 265 banen verdwenen in België op een totaal van ongeveer 2.000. Wereldwijd heeft HP ondertussen al zo’n 50.000 banen geschrapt. Wanneer de ontslagrondes achter de rug zijn, zal het totale personeelsbestand van HP met 17 procent zijn gedaald tot 250.000 werknemers wereldwijd.

De herstructureringen zijn noodzakelijk om HP weer competitief te maken in een nieuwe realiteit waarin de pc is verdrongen door mobiele toestellen. Omdat het bedrijf die boot heeft gemist, verschuift het zijn focus naar sectoren die op de lange termijn winst genereren, waaronder beveiliging, cloud, big data en mobiel. CEO Meg Whitman verwacht dat het bedrijf vanaf 2016 weer op de goede weg zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business