Het is officieel: Beats is een onderdeel van Apple geworden. Voor zo'n 200 Beats-medewerkers is dat geen goed nieuws, want zij moeten vrezen voor hun baan.


Apple heeft de overname van Beats, waarvoor het drie miljard dollar neertelde, helemaal afgerond. De hoofdtelefoonbouwer en streamingdienst is nu officieel onderdeel van Apple.

Met de acquisitie, de grootste uit zijn bestaan, gaat Apple op zoek naar een nieuw publiek. “Muziek heeft altijd al een speciale plaats in ons hart gehad en we zijn verheugd om de krachten te kunnen bundelen met mensen die net zo van muziek houden als wij", zegt Apple. "Beats-medeoprichters Jimmy Iovine en Dr Dre hebben prachtige producten gemaakt die miljoenen mensen hebben geholpen om een diepere connectie met hun muziek op te bouwen.”


[related_article id=”158256″]

Of er nieuwe Beats-producten of -diensten komen, daar heeft Apple nog niets over losgelaten. Er zijn wel geruchten dat Beats-diensten zouden opduiken in nieuwe draagbare producten die Apple voorbereidt. Iovine, een bekende muziekproducer, en Dr Dre, die er ook nog een lucratieve rapcarrière op nahoudt, treden toe tot de leiding van Apple.

Tijdelijke contracten
Toch is de overname niet voor iedereen goed nieuws. Door overlappingen op departementen als financiën en human resources zouden zo’n 200 mensen bij Beats hun baan kunnen verliezen, zo weet 9to5Mac. Voorlopig heeft Apple alle contracten van de Beats-werknemers verlengd, maar veel van die contracten zijn slechts tijdelijk. Het bedrijf zegt voor “zo veel mogelijk” Beats-werknemers een vaste baan te zoeken bij Apple zelf.