Nieuws

Studenten en personeel KU Leuven surfen gratis op Telenet-hotspots

De Katholieke Universiteit Leuven en Telenet gaan hun wifi-netwerken met elkaar delen.

Studenten en personeelsleden van de Katholieke Universiteit Leuven krijgen binnenkort gratis toegang tot de 1,2 miljoen homespots en meer dan 2.000 hotspots van Telenet, ook als ze geen klant zijn bij de operator. In ruil daarvoor zullen de meer dan 150 hotspots van de KU Leuven het Wi-Free-signaal uitzenden, zodat Telenet-klanten er gebruik van kunnen maken.

Telenet is al geruime tijd partner van de Leuvense universiteit en voorziet onder meer in de KotNet-verbinding waar studenten en personeel zich op kunnen aansluiten. Die samenwerking gaat nu een stapje verder.

[related_article id=”158455″]

“Mobiel internet wordt steeds belangrijker, zeker voor de generaties die opgroeien met internet en verwachten dat dit altijd en overal aanwezig is”, zegt Inge Smidts, marketing manager bij Telenet, in een persbericht. “De studenten en personeelsleden van de KU Leuven krijgen nu toegang tot gratis Telenet-wifi in heel Vlaanderen en Brussel. En onze klanten krijgen er maar liefst meer dan 150 gratis wifi-locaties bij.”

De ruim 40.000 KU Leuven-studenten en 10.000 personeelsleden zullen zich binnenkort met hun persoonlijke inloggegevens van de universiteit kunnen aanmelden op het Wi-Free-netwerk van Telenet. Dankzij de EAP-technologie die de operator onlangs op zijn wifi-netwerk heeft geactiveerd, hoeven ze zich maar één keer aan te melden om daarna automatisch met de hotspots en homespots te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business