In enkele Nederlandse filialen van Decathlon is het binnenkort mogelijk om via het Scan & Go self-checkout systeem je aankopen te betalen.

Als je het beu bent om bij Decathlon in de rij te staan met allerlei sportspullen, dan is er goed nieuws op komst. Enkele Nederlandse filialen gaan namelijk een self-checkout systeem introduceren onder de noemer Scan & Go.

Decathlon Scan & Go

Je kan Scan & Go het beste vergelijken met de Delhaize-winkels waar klanten met een scanner hun producten kunnen scannen in de winkel om die scanner vervolgens bij de kassa te gebruiken om alle boodschappen af te rekenen. Het verschil hier is dat er geen scanner worden gebruikt, maar een smartphone-applicatie, waarvoor samengewerkt is met Mishipay, dat zich specialiseert in technologie voor mobiele betalingen. In tegenstelling tot bij Delhaize betaal je hier bovendien de producten ter plekke met je smartphone zodat je helemaal niet meer langs de kassa moet gaan.

De app, genaamd Decathlon Scan & Go, kunnen klanten gebruiken om Decathlon-producten in de winkel te scannen. Hiervoor wordt er gebruikt gemaakt van een NFC-tag op de producten. Bij het scannen, krijgen klanten dan meteen de optie om het product te betalen via hun smartphone. Als de betaling voltooid is, dan zal de RFID-beveiligingstag op het product ook gedeactiveerd worden.

Scan & Go wordt in de beginfase gebruikt in twee Nederlandse filialen, Rotterdam Alexandrium en Eindhoven. Op termijn is het de bedoeling om het systeem in alle winkels in Nederlands te introduceren.

Volgend artikelDe leukste gratis kerst- en nieuwjaarskaarten
Bram Lodewijks
Heeft gemiddeld elke drie weken een andere smartphone, schrijft daar soms reviews over en is allergisch aan zowat alle producten van Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here