Nieuws

Android Marshmallow toont hoe (on)beschermd je smartphone is

Een kleine aanpassing aan de instellingen in Android Marshmallow moet providers en producenten ertoe aanzetten om Androidtoestellen sneller te updaten.

De nieuwste versie van Googles besturingssysteem brengt een kleine aanpassing met zich mee waarvan ontwikkelaars hopen dat het de bescherming sterk verbetert. Android Marshmallow zal in het instellingenmenu nu ook het “Android security patch level” tonen: de dag waarop je smartphone of tablet het laatst veiligheidsupdates heeft ontvangen. Marshmallow zou in de loop van volgende week gelanceerd worden voor Nexustelefoons en -tablets.

Adrian Ludwig, hoofd van Android security bij Google, hoopt dat die datum providers en producenten zal aansporen om de toestellen beter up-to-date te houden. “Het maakt het heel simpel voor gebruikers om de status van hun apparaat te checken en te begrijpen,” zegt hij.

In de nasleep van de ontdekking van de grote Stagefright-kwetsbaarheid in Android deze zomer hebben heel wat providers aangekondigd om patches vlugger beschikbaar te maken, maar historisch gezien komen updates voor Androidtoestellen maar met mondjesmaat door. Zo stelde eigen onderzoek van Google onlangs dat maar 20 procent van de Android-apparaten in omloop op Android Lollipop draaien, de meest recente versie van het besturingssysteem.

Google gokt er dus op dat de datum wat extra druk legt op de providers en producenten om meer werk te maken van de veiligheidspatches. Ludwig is alvast optimistisch: “Ik denk dat we in de komende maanden heel veel toestellen zullen zien die op een maandelijkse basis geüpdatet zullen worden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business