Nieuws, Reviews

Review Acer Revo One: Multimediacentrum

Voordelen
Ruimte voor extra harde schijven
strak design
aansluitingen
Nadelen
Niet goedkoop
geen extra schijven meegeleverd
Aanbevolen prijs: €649
Waar te koop?
Totaalscore 7
Acer brengt met de Revo One een minicomputer op de markt die je als mediacentrum kan gebruiken. Behalve over de prijs zijn wij alvast onder de indruk.

De Revo One verdient punten voor originaliteit. Acer brengt met het toestel een minicomputer met NAS-eigenschappen op de markt die alles in huis heeft om het multimediacentrum van je woonst te worden. De Revo One bestaat in veel smaakjes. Ik ging aan de slag met een versie die een i5-5200U heeft, een zuinige maar capabele processor. Verder maakt een snelle SSD van 128 GB zijn opwachting, samen met 4 GB RAM. Acer verpakt het geheel in een stijlvolle witte behuizing die vrijwel helemaal egaal is, op de achterkant na. Daar zitten de aansluitingen: twee gewone usb-poorten, twee 3.0-varianten, ethernet, HDMI en minidisplayport. Bovenaan zit een sleufje weggestopt waar je na nader onderzoek een sd-kaart in kwijt kan.

De prestaties van de Revo One liggen helemaal in de lijn van de verwachtingen. Dankzij de SSD werkt de kleine computer aangenaam snel en de i5-processor kan overweg met flinke multimediabestanden. Een afzonderlijke grafische kaart ontbreekt waardoor alles behalve de eenvoudigste spelletjes spelen geen optie is.

Acer steekt draadloos een toetsenbord en een muis in de doos van de Revo One, en hoewel beiden erg goedkoop aanvoelen is dat toch een pluspunt. Al te veel minipc’s worden zonder geleverd. Omdat Acer de computer als multimediatoestel bedoelt, is de gratis telefoon-app een goede toevoeging. Daarmee kan je de One vanuit de zetel bedienen.

Wie flink wat films en muziek heeft zal al wel gemerkt hebben dat de 128 GB aan opslag niet volstaat, maar dat is geen ramp. Het opslaggeheugen van de Revo is erg eenvoudig uit te breiden met twee 2,5 inch-schijven, een knappe prestatie in zo’n kleine behuizing. Om dat te doen klik je het omhulsel met een druk op de knop omhoog, waarna je toegang krijgt tot twee schuifjes. In die schuifjes klik je een harde schijf naar keuze, geen schroevendraaier vereist. Zo kan je mits een kleine extra investering zo veel opslag toevoegen als je maar wil.

Groot nadeel van deze Acercomputer is, zoals vaak met dit merk, de enorme hoeveelheid bloatware die mee geïnstalleerd zit op je nieuwe systeem. 90 procent van de snelkoppelingen die bij het opstarten op je bureaublad staan leiden naar programma’s die je gerust meteen kan de-installeren.

Enige minpuntje in mijn ogen: de prijs. De Revo One is niet te duur voor wat hij is, maar een prijsbreker kan ik het toestel ook niet noemen. De piepkleine MSI Cubi met een i3-processor presteert nauwelijk slechter maar kost slechts 440 euro. De Revo One is dan ook vooral interessant wanneer je de extra schuiven voor nieuwe harde schijven wenst te gebruiken, is 128 GB aan opslag voldoende, dan zijn er betere keuzes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business