Nieuws

Ford-auto’s krijgen app

Een auto hoeft niet elektrisch te zijn noch de kostprijs van een appartement evenaren om een app te verdienen. Dat vindt Ford toch, dat zijn auto’s vanaf 2017 een bijhorende applicatie zal meegeven.

Ford sleutelt aan een applicatie voor zijn nieuwe generatie wagens. In 2017 debuteert de app, Sync Connect genaamd, in de VS samen met de Ford Escape. Dat weet de website Techcrunch. Een applicatie voor een wagen is niets nieuws, maar voorlopig is de functionaliteit beperkt tot dure wagens, met een verhoogde kans op app als er ergens een elektromotor in de auto verscholen zit.

Met Sync Connect zal je onder andere je auto vanop afstand kunnen starten, of startschema’s inplannen. Gedaan dus met ijs van de ramen krabben op een koude winterochtend, je Ford kan zich in theorie voorverwarmen zodat alles ontdooit en op temperatuur is wanneer jij je huis uit stommelt. Verder krijg je de mogelijkheid om je auto terug te vinden via GPS, en kan je checken hoeveel benzine je nog hebt, wat het oliepeil is en meer.

Ford verklapt nog niet naar welke wagens de functie zal komen, maar het lijkt er op dat de hele line-up compatibel zal zijn. Sync Connect komt echter op de markt als optie. Je zal dus moeten betalen, al lijkt het er op dat de eerste vijf jaar gratis zullen zijn. Meet details volgen ongetwijfeld later, maar voorlopig juichen we toe dat ook gewone betaalbare wagens moderne functies meekrijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business