Nieuws

Omzeil verzendkosten Bol.com

Een Vlaamse student bedacht een manier om de verzendkosten van de populaire webwinkel bol.com te omzeilen. Ook jij kan met zijn tool aan de slag.

De populaire online winkel Bol.com rekent verzendkosten aan voor alle bestellingen onder de 20 euro. Astronomisch zijn die kosten meestal niet, maar iedere euro gespaard is er één gewonnen en dus is een manier om de verzendkosten te vermijden meer dan welkom.

Jelle Van de Vliet, marketingstudent aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, ontwikkelde een eenvoudige tool waarmee je in bepaalde gevallen verzendkosten omzeilt. Met zijn tool richt hij zich op mensen die iets van bijna 20 euro willen bestellen. Voor een boek van 19,99 euro moet je verzendingskosten betalen, maar als je nog een product van 1 cent koopt kom je er wel gratis vanaf.

Bol blijkt dergelijke goedkope producten wel degelijk aan te bieden. Via de Rekeningopvuller op de website van de student zelf geef je aan hoeveel eurocent je nog nodig hebt om aan de drempel van 20 euro te komen, waarna de tool je producten voorstelt die aan de prijsvereisten voldoen. Zolang het verschil tussen het bedrag van je originele bestelling in 20 euro kleiner is dan de verzendkosten doe je dus je voordeel, en het kost bovendien amper moeite.

Van de Vliet kwam op het idee doordat hij op Facebook een vraag zag passeren naar een product van 5 cent, precies om die reden. Toen hij iets later in dezelfde situatie zat, besloot hij om meteen een tool voor iedereen te ontwikkelen. Dat vertelt de student aan de Nederlandse website Flabber.nl. Wil je geld besparen, bekijk dan zeker ook onze oplijsting van de Black Friday-deals vandaag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business