Nieuws

Lenovo en Razer ontwikkelen samen krachtige gamehardware

Lenovo en Razer kondigen een samenwerking aan voor het op de markt brengen van krachtige gametoestellen. Lenovo-hardware krijgt zo een Razer-behandeling.

Lenovo ontpopte zich in geen tijd tot ’s werelds grootste pc-fabrikant. De marktleider plant echter niet op zijn lauweren te rusten, en kondigt een samenwerking met Razer aan voor de ontwikkeling van gespecialiseerde toestellen gericht op gamers.

Lenovo Y

Lenovo zelf bespeeld de gamemarkt al met zijn Y-reeks. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Y50. Razer is bij ons dan weer bekend binnen een niche-mark. Het merk staat bekend als een betrouwbare fabrikant van high end-randapparatuur voor gamers. Zo maken ze (dure) gespecialiseerde muizen en toetsenborden met bovengemiddelde precisie en allerhande game-specifieke functies. De fabrikant heeft ook optimalisatiesoftware om de laatste druppeltjes prestatie uit een toestel te persen, maar aan deze kant van de oceaan slaagt het bedrijf er niet in om vlot door te breken.

In het kader van de samenwerking zullen de twee merken samen toestellen op de markt brengen onder de noemer Lenovo Razer edition. Het DNA van die toestellen blijft gebaseerd op de Lenovo Y-reeks, terwijl Razer instaat voor extra game-specifieke functies zoals Chroma. Met Chroma uitgeruste hardware is voorzien van de nodige verlichting (zoals een back-lit keyboard) die je helemaal naar believen kan configureren.

Nieuwe desktop

Lenovo van zijn kant hoopt gamers meer aan te spreken met de samenwerking, terwijl Razer toegang krijgt tot het brede publiek dat de Chinese computerbouwer vandaag al aanspreekt. De twee bedrijven zullen hun samenwerking naar de toekomst toe versterken en samen inzetten op de ontwikkeling van nieuwe technologie.

Lenovo licht alvast een tipje van de sluier op met de Lenovo Razer Edition Gaming Desktop. Over dat toestel is nog niet veel geweten. Chroma-verlichting lijkt alvast van de partij en vermoedelijk zal ook de hardware naar de pittige kant zijn. Binnenin kunnen we naar alle waarschijnlijkheid een SLI-configuratie van twee Nvidia GTX-kaarten verwachten. Het toestel wordt officieel gelanceerd op CES volgend jaar.

De moeite?

Een waardevol oordeel vellen zonder verdere details over specifieke toestellen is moeilijk, maar naar onze indruk is de samenwerking best interessant. Lenovo kan met de hulp van Razer toestellen in de markt zetten die de gamer-niche echt aanspreken, terwijl Razer vooralsnog niet al te veel bekendheid geniet in Europa. Door zich aan een gigantisch merk als Lenovo te binden zal ongetwijfeld ook het bestaande Razer-portfolio een boost krijgen. Of de toekomstige Lenovo Razer Editions echt meerwaarde bieden moeten we natuurlijk afwachten. Krijgen de laptops echte precisiehardware mee, of gaat het vooral om branding en kleurtjes? Ook de prijs zal een grote rol spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business