Nieuws

BMW verbindt wagens met IFTTT

BMW lanceert een online laboratorium waar geïnteresseerden nieuwe functies voor de connected car kunnen testen. De eerste functie, IFTTT-compabiliteit, is al beschikbaar.

Traditioneel is BMW één van de autobouwers die het meest inzet op elektronische vernieuwingen. De introductie van BMW Labs lijkt te passen in die strategie. BMW Labs is een online portaal waar je aan de slag kan met nieuwe toepassingen voor de connected car. Het idee is dat je als enthousiasteling als een soort bèta-tester dienst doet: je krijgt snel toegang tot nieuwe diensten, maar die zijn nog niet helemaal afgewerkt.

IFTTT

Wie een BMW bezit en interesse heeft in de connected car kan vandaag al aan de slag met de nieuwe IFTTT-functionaliteit. IFTTT, wat staat voor If This Then That, is een gratis dienst waarmee je als gebruiker het internet of things ten volle kan benutten. Compatibele producten van fabrikanten hebben zogenaamde kanalen op IFTTT, en die zijn onderling compatibel. Een erg eenvoudig voorbeeld is een Philips Hue-lamp die automatisch aanspringt wanneer je smartphone in de buurt van je huis is, of een verwarming die zichzelf uitschakelt wanneer een raamsensor detecteert dat het raam open staat.

[related_article id=”175415″]

Alle BMW’s gebouwd tussen juli 2013 en oktober 2015, met uitzondering van de 7 serie uit 2015, ondersteunen voortaan een IFTTT-widget. Dat Widget kan je via iDrive tevoorschijn toveren in de splitscreen-modus. BMW legt zelf uit hoe je te werk gaat. Je zal eveneens het IFTTT-kanaal van de autobouwer moeten activeren. Helaas is de dienst nog niet beschikbaar in België en Nederland. BMW plant IFTTT wel verder uit te rollen. Ben je enthousiast, dan kan je dat via dit formulier laten weten.

Automatische garagepoort

Dankzij het systeem krijg je automatisch toegang tot enkele functies die de naam connected car waardig zijn. Denk aan je garagedeur die automatisch opent wanneer je thuiskomt, of je lampen die aan of uit gaan wanneer je aankomt of vertrekt. Je kan ook geavanceerder gaan, en een automatische sms laten vertrekken naar je kinderen wanneer je hun school nadert om ze op te pikken.

Heb je een smartphone en een compatibele BMW, dan kan je aan de slag. We vinden de zet van BMW erg interessant. De meeste auto’s zijn dezer dagen wel slim op de één of andere manier. Fabrikanten rusten ze met de nodige functies uit en wie geluk heeft, kan zelfs van een app genieten. Het Duitse Automerk gooit zijn wagen dankzij IFTTT echter open voor het grote publiek, zodat de auto echt één van de vele radertjes in het internet der dingen wordt.

Update 22/1: Beschikbaarheid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business