Nieuws

Zoek live informatie op vanuit de camera-app op Android

Google geeft Now on Tap enkele nieuwe features. Zo zal je naar informatie kunnen zoeken vanuit de camera-app, op basis van wat er in beeld is.

Google meldt in een blogpost dat het nieuwe verbeteringen aan Now on Tap heeft toegevoegd, waarmee je de zoekrobot in elke app kan oproepen. Het belangrijkste nieuwtje is ongetwijfeld wel de mogelijkheid om te kunnen zoeken op basis van een afbeelding.

Bing

Hoewel Microsoft een dergelijke functie al lang implementeerde in de Bing-app, heeft Google al even geen aandacht meer besteed aan zoeken op basis van afbeeldingen in Android. Een voorbeeld van zo’n poging was Google Goggles, maar die app is al lang in de vergetelheid geraakt. Al lijkt Goggles nu te herleven in Now on Tap.

Google maakt een einde aan de verwaarlozing. Althans voor toestellen die de Marshmallow-update al ontvingen. Wat ondanks de lancering van het nieuwe Android N nog altijd een minderheid van de Android-gebruikers is.

Verbeterde resultaten

Gebruikers kunnen nu de camera-app gebruiken, en vervolgens de Home-knop kiezen, om Now on Tap te openen. Op die manier zal Now on Tap zoekresultaten kunnen weergeven op basis van wat de camera vastlegt.

Naast een nieuwe feature in de camera-app meent Google ook te hebben gesleuteld aan de relevantie van zoekresultaten. Op Googles blog wordt geschreven dat gebruikers die van Now on Tap gebruik maken vanaf eender welke app nu betere zoekresultaten zullen te zien krijgen, waaronder definities. Dat laatste is voorlopig wel enkel in het Engels mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business