Nieuws

Android Marshmallow maakt belangrijke sprong

Het aandeel van Android Marshmallow op mobiele toestellen is de laatste maanden flink gestegen, al moet het nog blijven groeien om zijn oudere broers voorbij te steken.

Googles mobiele besturingssysteem Android 6.0, alias Marshmallow, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Het OS is nu op 10 procent van de Androidtoestellen te vinden die wereldwijd in omloop zijn. Marshmallow heeft duidelijk een groeischeut doorgemaakt, in maart was het nog goed voor 2,3 procent van de Android-taart.

Android 6.0 heeft voornamelijk procenten afgesnoept bij gebruikers van KitKat en Jelly Bean, al gaat ook Lollipop lichtjes achteruit. Dat wijst erop dat de opgang van het nieuwe OS grotendeels te wijten is aan gebruikers die een oud toestel vervangen door een nieuwer model, eerder dan te upgraden. In het smartphone-aanbod hebben recente premiumtoestellen zo goed als allemaal Android Marshmallow aan boord, en ook bij goedkoper geprijsde modellen vind je tegenwoordig het nieuwste OS.

Het grootste dessert

Marshmallow moet nog altijd oudere versies Lollipop, KitKat en Jelly Bean laten voorgaan in de rangorde. Op zich is dat geen ongewone situatie, ook Android Lollipop heeft er anderhalf jaar over gedaan om op te klimmen tot de meest gebruikte Androidversie. Binnen enkele maanden staat de opvolging al klaar in de vorm van Android N, de eerste versie van het mobiele besturingssysteem die misschien geen dessertnaam zal dragen. Nieuwsgierig naar hoe N er op je smartphone uitziet? Wij gingen al aan de slag met de preview van het OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business