Volgende maand is het zover voor de homo nostalgicus: Pokémon Go komt dan uit op Android. Bij de release zal het spel echter nog tamelijk gehandicapt zijn.

Advertentie

pokemon go android

Pokémon werd dit jaar 20 jaar en dat moet gevierd. Nintendo en The Pokémon Company sloegen daarom de handen in elkaar met ontwikkelaarsstudio Niantic. Die laatste verwierf eerder al faam met augmented realityspel Ingress. Pokémon Go, dat in de loop van volgende maand op menig smartphone zal verschijnen, is in essentie datzelfde Ingress, maar dan met een Pokémon-twist en een gigantische pr-machine erachter.

De essentie van het spel is dat je tijdens je dagelijkse routine buiten enkele Pokémon tegenkomt, die je kan zien via je smartphonecamera. Die worden dan geïntegreerd in de echte wereld. De beestjes kan je vangen, andere trainers kan je bekampen en Gyms moet je niet enkel overwinnen, maar uitbaten.

[related_article id=”178689″]Je kan namelijk kiezen om een groene, blauwe of gele ploeg te vervoegen, waarmee je dan de wereld probeert te veroveren. Die Gyms zullen zich nabij interessante trekpleisters in jouw buurt bevinden. Schrik dus niet als je een trip naar Parijs maakt, om dan een hele hoop kinderen en nostalgica op hun smartphone ziet spelen onder de Arc de Triomphe.

Half ontwikkeld

Het spel komt dus volgende maand uit, maar het doet dat nog gehandicapt: zo zal de bijhorende gadget nog niet meteen beschikbaar zijn. Ook zou er een connectie zijn met bestaande en toekomstige spellen op andere platformen, maar ook die is nog niet klaar. Ten slotte zouden er ook massa-evenementen georganiseerd worden waar vele spelers tegelijk Mewtwo kunnen bekampen om hem dan te vangen, maar daar zou Nintendo nu mogelijk op terugkomen.

Het spel zal gratis te spelen zijn, maar verwacht je maar aan een mooie hoop in-app aankopen. Het gadget, dat je toestaat om Pokémon te vangen zonder je smartphone boven te halen, zal 35 dollar/euro kosten.

Advertentie