Nieuws

Volgende grote update Windows 10 komt in maart

Aan de hand van verwijzingen in de laatste Windows 10 testversie heeft een gebruiker ontdekt wanneer Microsoft zijn volgende grote update wil lanceren.
rvlsoft / Shutterstock.com

De lancering van de eerste van de twee grote updates die Microsoft in 2017 uitbrengt voor Windows 10 zal in maart vallen. Het nieuws komt niet van Microsoft, maar van een alerte tester die enkele significante bewijzen in de laatste preview heeft opgediept.

Datumcode

Een Twittergebruiker met het alias Walkingcat vond in de code van de recentste testversie voor Windows verschillende keren de referentie “Windows 10 Version 1703”, een verwijzing naar de het jaar en de maand van de update. Een dergelijke code gebruikte het bedrijf ook voor de verjaardagsupdate (1607) en de herfstupdate (1511).

https://twitter.com/h0x0d/status/786748319041290240

De aanstaande grote update voor Windows 10 draagt momenteel de codenaam “Redstone 2”. Windowsgebruikers die zich hebben ingeschreven op het Windows Insiderprogramma zijn al aan de slag kunnen gaan met previews van Redstone 2, maar tot nu toe zijn er nog geen grote veranderingen toegevoegd aan de builds. Waarschijnlijk zal Microsoft zelf meer licht schijnen op de datum en de inhoud van de volgende update tijdens het Surface-evenement dat op 26 oktober zal plaatsvinden.

Microsoft hield niet altijd strikt vast aan de datumcode – de verjaardagsupdate is uiteindelijk in augustus live gegaan, en niet in juli. Het is dus mogelijk dat Redstone 2 uiteindelijk ook later uitgerold wordt, als Microsoft vindt dat de versie nog niet klaar is voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business