Nieuws

Samsung bakt eerste 10 nanometer-chips

De technologiereus is gestart met de productie van 10 nanometer-processors, die heel waarschijnlijk zullen opduiken in de Galaxy S8 volgend jaar.
(foto: semiwiki.com)

Samsung gaat met een primeur lopen en laat weten dat het als eerste 10 nanometer-chips zal bakken, de productie van de processors is gestart. De chips zullen “een IT-product aansturen dat begin volgend jaar zal gelanceerd worden,” aldus het bedrijf, daarmee naar alle waarschijnlijkheid op de Galaxy S8 doelend. Dat het bedrijf chipkoning Intel zou voorbijsteken, was in mei al duidelijk.

Krachtiger en duurzamer

[related_article id=”183701″]Het bakproces op kleinere schaal levert enkele duidelijke voordelen op. Volgens Samsung liggen de prestaties van een 10 nanometer-chip 27 procent hoger dan de huidige 14 nanometer, en het energieverbruik ligt 40 procent lager. Daarnaast kan het bedrijf ook 30 procent meer chips uit een wafer halen.

“De eerste massaproductie van de 10 nanometer FinFET technologie in de sector demonstreert ons leiderschap in geavanceerde procestechnologie,” verklaart Jong Shik Soon, hoofd van de processor-afdeling bij Samsung. Het bedrijf maakt gebruik van een geavanceerde 3D transistor-structuur bij de nieuwe chips, en het stelt dat het zowel de technieken als het design heeft verbeterd voor het 10 nanometer-bakproces.

De eerste generatie van de kleinere chips zullen, als alles goed loopt, debuteren samen met de Galaxy S8 begin 2017. Samsung hoopt de productie van de tweede generatie in de tweede helft van 2017 te kunnen starten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business