Nieuws

Toyota laat auto ontgrendelen en starten met smartphone

De Smart Key Box van Toyota zorgt ervoor dat je eender welke auto kan ontgrendelen en starten met een smartphone en de juiste app.

 

Toyota heeft een slimme oplossing bedacht om autodelen eenvoudiger te maken: de Smart Key Box. Met de slimme doos kan je een auto ontsluiten en de motor starten gewoon door je smartphone bij de hand te hebben. De Key box heeft bluetooth-capaciteit en wordt op het dashboard van een auto gemonteerd, zonder dat daarvoor diepgaande modificaties nodig zijn.

Hoe gaat het delen in zijn werking? Iemand die de auto wil gebruiken, download de bijhorende app op zijn smartphone. Hiermee kan hij of zij de auto voor een periode reserveren, een service die door Toyota wordt beheerd. Als de persoon toestemming krijgt om met de wagen te rijden, ontvangt hij via de app een code op zijn telefoon. Wanneer de smartphone in de buurt van de auto komt, wordt de code automatisch via bluetooth  gecontroleerd en geverifieerd door de Smart Key Box. Toyota noemt deze actie een “handshake”.

Toyota is nog niet klaar om de Smart Key Box onder het grote publiek te verdelen. Het plant eerst om een beperkt pilootproject uit te voeren in San Francisco, samen met autodeeldienst Getaround. Die test zou ergens volgend jaar van start gaan, en enkel toegankelijk zijn voor eigenaars van een Toyota Prius of een Lexus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business