Nieuws

Nokia 8 met dubbele Zeiss-camera gelekt

De eerste vernieuwde samenwerking van HMD Global, het bedrijf achter Nokia, met Carl Zeiss is een feit. De Nokia 8 krijgt zelfs een dubbel exemplaar mee van de lenstechnologie.

De nieuwe Nokia 8 verscheen in een gelekte foto. Daarbij valt op dat het nieuwste toestel van het vernieuwde Nokia, onder de vlag van HMD Global, een dubbele 13 MP-camera meedraagt met Carl Zeiss-lenstechnologie. Het toestel belooft zo alvast uitstekende cameraprestaties. Het toestel wordt verwacht op 31 juli, zegt Venture Beat, dat ook de foto verspreidde.

[related_article id=”215956″]

De vernieuwing van de samenwerking met Carl Zeiss werd eerder deze maand al bekendgemaakt. In het verleden werkte Nokia ook al samen met de lenzenspecialist. Toen Nokia opging in Microsoft bleef de samenwerking vruchten afwerpen. Beide merknamen lijken nu verder te willen gaan alsof er niets gebeurd is.

Verwacht alleszins niet dat de Nokia 8 een betaalbaar model wordt. De specificaties doen vermoeden dat het om het toptoestel voor dit jaar gaat: een Snapdragon 835 in tandem met 4 of 6 GB RAM-geheugen en 64 GB intern geheugen. Het scherm meet 5,3 inch en krijgt 2560 x 1440 pixels. De software zal hoogstwaarschijnlijk Android 7.1.1 zijn.

Nokia houdt voor zijn toptoestel vast aan oude conventies: het toestel heeft fysieke knoppen onderaan het scherm, terwijl de schermverhouding traditioneel blijft. Het wordt met andere woorden een minder aantrekkelijk toestel dan een Samsung Galaxy S8 of een HTC U11. Bovendien wordt het nog afwachten of de camera wel zal voldoen. De verantwoordelijke voor de camera’s van de vorige generatie toestellen van Nokia werkt vandaag immers voor Apple, wat betekent dat Nokia van nul moet herbeginnen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business