Nieuws

Beelden gelekt van nieuw Nokia-vlaggenschip

Gelekte beelden van de Nokia 9 bieden een eerste blik op het nieuwste vlaggenschip van de Finse firma.

Smartphones met de merknaam Nokia belanden sinds kort weer op de markt. Vooralsnog kan het Finse bedrijf de vlaggenschepen van grote merken echter niet het vuur aan de schenen leggen. Binnenkort kan hier verandering in komen. Gelekte beelden tonen immers een premium toestel van Nokia: de Nokia 9.

De beelden werden op het internet gelekt door OnLeaks, een twitteraar die regelmatig met accurate foto’s komt nog voor een toestel is aangekondigd. De kans is dan ook groot dat deze renders eveneens accuraat zijn.

Op de foto’s is een smartphone te zien dat ongeveer 141 bij 73 bij 7,5 millimeter groot is. Het toestel is erg dun en heeft een verdikking aan de camera. Nokia volgt de trend in de smartphonemarkt en voorziet de Nokia 9 van een dubbele camera achteraan. Op welke manier deze lenzen samenwerken en wat de resolutie is van de camera is voorlopig niet duidelijk.

Volgens geruchten krijgt de Nokia een amoledscherm van 5,5 inch groot en met een quad HD-resolutie. Het toestel lijkt erg dunne schermranden te hebben en heeft een display dat erg hard aan dat van de Samsung Galaxy S8 doet denken. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Nokia 9 een Snapdragon 835-SoC, de krachtigste mobiele chip die momenteel te verkrijgen is.

Lanceringsdatum en prijs zijn voorlopig nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business