Nieuws

OnePlus 5(T) krijgt update naar Android 8.1

In een van de volgende dagen krijg je op je OnePlus 5 of 5T een over-the-air-update naar Android Oreo 8.1.

De Chinese smartphonebouwer is begonnen met de uitrol van OxygenOS 5.1.0 voor de OnePlus 5 en 5T. Dat maakte OnePlus bekend op zijn eigen forum. Enkele maanden geleden bracht de fabrikant een publieke bèta uit, nu verschijnt de officiële versie. Het nieuwe softwarelaagje verschijnt op jouw toestel via een over-the-air-update en is gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

[related_article id=”222649″]

Wat voorziet Android 8.1 voor lekkers? Als je bijvoorbeeld een Bluetooth-apparaat met je toestel hebt verbonden, kan je zijn batterijniveau raadplegen in de snelle instellingen. Ook word je niet meer overspoeld door meldingsgeluiden: Android 8.1 Oreo zal maximaal één notificatiegeluid per seconde laten horen.

Android 8.1 is verder geen ingrijpende wijziging, de verbeteringen zitten hem vooral onder de motorkap. Het besturingssysteem wordt veiliger, sneller en krijgt enkele visuele aanpassingen. Naast het verse Oreo-sausje voorziet de Chinese fabrikant ook een beveiligingspatch (van april) in de update.

Ook OxygenOS 5.1 zelf krijgt enkele wijzigingen. Zo voegt de fabrikant ondersteuning toe voor gebaren op het hele scherm, zodat je kan navigeren zonder de standaardknoppen te gebruiken. In eerste instantie krijgen slechts een klein aantal gebruikers de update: de brede uitrol is over een paar dagen gepland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business