Nieuws

Telenet voegt spraaktechnologie toe aan nieuwe decoder

De nieuwe decoder van Telenet zal niet alleen Netflix ondersteunen, maar bevat ook spraaktechnologie. Later dit jaar zullen klanten van Telenet de decoder dus ook met hun stem kunnen bedienen.

Telenet is zich ervan bewust dat hun huidige decoders niet op hetzelfde niveau zitten als die van hun concurrent Proximus. De decoders van Proximus ondersteunen intussen externe streamingdiensten, waaronder Netflix, maar die van Telenet kunnen dit nog niet. Eerder maakte Telenet al bekend dat hun nieuwe decoder deze streamingdiensten ook zal ondersteunen, maar daar stopt het niet. Deze decoder bevat namelijk ook spraaktechnologie zodat gebruikers door middel van hun stem het toestel kunnen bedienen.

Telenetklanten wachten al een tijdje op deze nieuwe decoder en later dit jaar zal Telenet hun belofte nakomen. Voordat dit nieuwe toestel op de markt komt, laat Telenet eerst 20.000 exemplaren testen door een deel van hun klanten. Het is immers al eerder aangetoond dat artificiële intelligentie (AI) soms moeite heeft met Nederlands begrijpen. Aan die klantenselectie zal dan ook regelmatig feedback gevraagd worden, zodat de decoders na afloop volledig klaar zijn voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business