Nieuws

Facebook, Apple en Spotify verwijderen materiaal Alex Jones

Alex Jones is bekend van zijn talloze, veelbesproken complottheorieën. Facebook, Apple en Spotify kregen echter veel klachten over zijn recente, haatdragende boodschappen en hebben actie ondernomen.

Zowel Apple, Facebook als Spotify hebben recent materiaal verwijderd van Alex Jones. De Amerikaan staat voornamelijk bekend om zijn veelbesproken complottheorieën. De richtlijnen tegen haatdragende boodschappen van deze drie bedrijven verbieden echter dergelijke inhouden. Facebook heeft bijgevolg bepaalde pagina’s van Jones verwijderd, Apple heeft daarnaast podcasts van iTunes gehaald en Spotify heeft er verwijderd van hun platform.

Facebook heeft recent vier pagina’s van Jones verwijderd: de Alex Jones Channel-pagina, de Alex Jones-pagina, de Infowars-pagina en de Infowars Nightly News-pagina. Het bedrijf had zijn persoonlijke account reeds geblokkeerd voor 30 dagen, omdat Jones materiaal op deze pagina’s zette dat in strijd was met hun richtlijnen. Dit materiaal ging in tegen de richtlijnen, omdat het o.a. geweld verheerlijkte en ontmenselijkende taal bevatte ten opzicht van transgenders, Moslims en immigranten.

Apple heeft op hun beurt vijf (van de zes) Infowars-podcasts van Jones verwijderd van Apple Podcasts, een onderdeel van iTunes. Ook Apple tolereert geen haatdragende boodschappen en heeft duidelijke richtlijnen hiervoor. Als gevolg heeft Apple vijf Infowars-podcasts verwijderd uit hun database, waardoor gebruikers deze niet langer kunnen opzoeken, downloaden of streamen. Het bedrijf gelooft in de representatie van verschillende meningen, maar deze moeten steeds respectvol blijven.

Tot slot heeft Spotify specifieke afleveringen van The Alex Jones Show verwijderd van hun streamingplatform. Ook dit materiaal bevatte haatdragende boodschappen die niet overeenstemden met de richtlijnen van het platform.

Voorlopig hebben YouTube en Twitter nog geen actie ondernomen tegen Jones. Maar gezien de recente gebeurtenissen bestaat de kans dat ook deze twee zullen snoeien in zijn materiaal op hun websites.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business