Nieuws

Nintendo Switch draait nu ook Android

Ooit al Android willen draaien op je Nintendo Switch? Als je het risico wil nemen om je console kapot te maken, is dit vanaf nu mogelijk.

Heb je er ooit al van gedroomd dat je Nintendo Switch meer kon dan enkel games spelen? Dan heb je geluk, want leden van techwebsite XDA-developers zijn erin geslaagd om Android te laten draaien op de gamingconsole. Dat wil zeggen dat je nu ook Spotify kan luisteren en filmpjes op YouTube kan bekijken. En het belangrijkste? Je kan je Switch nog steeds gebruiken als gamingconsole door gewoon van geheugenkaart te wisselen.  

LineageOS 15.1 

Meer specifiek gaat het van een onofficiële port van LineageOS 15.1, een build die ook gebruikt werd voor de Nvidia Shield TV set-top-box en waarop ook games zoals Portal, Half-Life 2 kunnen draaien en alles dat beschikbaar is op Nvidia’s cloud gaming service, GeForce Now 

Niet zonder gevaar voor je Switch 

Het goede nieuws is dat je heel wat nieuwe functionaliteit krijgt. De Joy-Con controllers blijven gewoon bruikbaar (al zullen ze zich wel permanent in draadloze modus bevinden) en je kan de Switch nog steeds aansluiten op je televisie via het dock. Wie wil kan zelfs een (oudere) Bluetooth-headset aansluiten, wat momenteel niet mogelijk is op de Nintendo Switch. Netflix zal je echter geen video in HD laten spelen omdat DRM ontbreekt op de console en hoewel je een muis en toetsenbord kan aansluiten, kan je helaas je geheugen niet uitbreiden met een USB-stick. Sleepmode is ook geen optie, dus je zal de console bijna permanent aangesloten moeten laten om batterij te besparen. Verwacht ook niet dat je Google Maps kan gebruiken, want de Switch heeft geen GPS. 

Het echte gevaar zit hem echter in de installatie van deze hack. Als je geen goed idee hebt waar je met bezig bent, bestaat de kans dat je je console brickt en het apparaat met andere woorden de vuilbak in kan. Moest Nintendo trouwens met een manier komen om te ontdekken of je de software draait, dan kunnen zij je ook permanent bannen van alle Nintendo-diensten. Proberen op eigen risico dus. In onderstaande video kan je alvast een hands-on van XDA-developers zien.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business