Nieuws

Coronavirus zorgt voor gebrek iPhone-onderdelen Apple Stores

Hoewel er 'slechts' tientallen gevallen van coronavirus in de Benelux zijn gemeld, zorgt het in China voor grootste productieproblemen. De gevolgen daarvan sijpelen nu langzaam door naar de rest van de wereld.

Met een beetje zoeken kom je er al snel achter dat het coronavirus hier en daar zorgt voor prijsstijgingen. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue, dat anderhalve week geleden verklaarde prijzen te verhogen om te voorkomen dat de voorraad leeg komt te staan. Ook consumenten met een kapotte iPhone lijken de klos te gaan worden, maar dan op een andere manier.

Tekort iPhone-onderdelen

In plaats van dat Apple de prijzen verhoogt voor haar reparaties, meldt de fabrikant aan Apple Stores wereldwijd dat er een tekort aan iPhone-onderdelen aan zit te komen. Die informatie is te lezen in een interne memo van Apple aan haar medewerkers (via Bloomberg).

Wil je als consument een afspraak maken bij een winkel, dan word je doorgaans gewoon geholpen. Het verschil zit hem in het tijdsbestek; bepaalde onderdelen zijn de komende twee tot vier weken nauwelijks leverbaar, met alle gevolgen van dien. De partners van China beginnen langzaam aan weer met produceren, maar dat kan een beginnend tekort aan onderdelen momenteel niet verhelpen.

Mocht het inderdaad zo zijn dat jouw te vervangen iPhone-onderdeel niet beschikbaar, raak dan niet meteen in paniek; voor iedereen die (te) lang moet wachten op zijn reparatie is er een vervangende iPhone beschikbaar.

Voldoende iPhone-modellen

In tegenstelling tot het tekort aan iPhone-onderdelen kunnen fabrieken wel nog gewoon iPhone-modellen leveren in de meeste gevallen. Volgens Bloomberg raakt de voorraad van de iPad Pro wat leeg, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat er mogelijk een nieuwe versie van de tablet zit aan te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business