Apple Watch

De Apple Watch krijgt vanaf WatchOS 7 misschien de mogelijkheid om het zuurstofgehalte in je bloed te monitoren.

Op basis van een exclusieve blik in de code van het toekomstige iOS 14 is 9to5Mac te weten gekomen dat Apple werkt aan een manier om het zuurstofgehalte in je bloed te meten met de Apple Watch.

Apple Watch gezondheidsmaatje

Op basis van de nieuwe functie zou je Apple Watch in de toekomst wel eens handige voorspellingen kunnen gaan doen. Vandaag de dag bevat de smartwatch al een goed ECG. Maar Apple steekt het niet onder stoelen of banken dat zijn Watch dé gezondheidstool van onze generatie moet worden.

Wanneer het zuurstofgehalte in je bloed onder 80% zakt kan dat leiden tot hartfalen of hersenschade. Vooral ook voor oudere mensen is het dus handig om notificaties te ontvangen van je Apple Watch die erop wijzen dat je risicopatiënt bent.

Upgrade

Momenteel is nog niet duidelijk of Apple de functie kan toevoegen via een software-update of via een nieuwe versie van de Watch. Volgens 9to5Mac zou de iPhonebouwer ook werken aan een verbeterde ECG waarmee je betere resultaten van de hartritmemonitor zal ontvangen.

Het is onduidelijk of we de nieuwe functie al te zien krijgen in de Watch 6. Vermoedelijk zal de nieuwe zuurstofgehalte-monitor bepaalde hardware nodig hebben waardoor je toch een nieuw toestel zal moeten kopen (als deze mogelijkheid je interesseert natuurlijk).

Verder zou Apple ook plannen hebben om een slaapmeter in zijn Watch te steken. Die zou geen extra hardware nodig hebben wat wil zeggen dat het bedrijf de nieuwe functies kan doorvoeren aan de hand van een eenvoudige software-update in WatchOS 7. Naar verwachting zal Apple de nieuwe OS aankondigen op WWDC 2020 in juni.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here