OnePlus

OnePlus gaat all-in op 5G. Bij de eerstvolgende lancering zullen een aantal 5G-smartphones voorgesteld worden die mogelijks duurder zijn.

OnePlus, de intussen wereldbekende smartphonebouwer, staat aan de vooravond van de lancering van een reeks 5G-smartphones. Het is nog onduidelijk wanneer ze eraan komen. Maar het bedrijf heeft alvast laten weten dat ze bij de volgende lancering smartphones gaan onthullen die 5G-ondersteuning bieden. Vooral in landen en steden waar 5G al goed van de grond is gekomen, is dat natuurlijk interessant.

OnePlus
De vermeende OnePlus 8 Lite.

OnePlus en 5G

Ook toen 4G nog in opstartfase was zorgde het jonge smartphonemerk ervoor dat zijn allereerste model voorzien was op de nieuwe mobiele netwerkmogelijkheden. Maar die nieuwe netwerkmogelijkheden kosten geld. Zowel voor de producent als voor de eindklant, zo blijkt. In een interview met het Amerikaanse CNET heeft CEO Pete Lau laten vallen dat smartphones van OnePlus met 5G duurder kunnen zijn dan die met 4G-ondersteuning.

Volgens verschillende geruchten zou de smartphonebouwer naar buiten komen met drie nieuwe toestellen, waaronder de OnePlus 8 Lite. En als we de geruchten mogen geloven zou het Lite toestel minder dan 500 euro gaan kosten.

De kostprijs van OnePlus toestellen is de laatste jaren sowieso wel wat gestegen. Het allereerste toestel in 2014 kostte 269 euro. Die konden klanten alleen op uitnodiging verkrijgen. Later kostte de OP 6 519 euro en vandaag kost de 7T 599 euro. Je krijgt er dan ook heel wat meer voor terug dan bij de lancering in 2014.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here