Volkswagen en eClassics bouwden samen de e-Bulli. De elektrische versie van de iconische VW T1 Samba Bus met 200 km autonomie.

Volkswagen heeft in samenwerking met het Duitse eClassics een elektrische versie ontwikkeld van de iconische VW T1 busjes. De nieuwe e-klassieker heeft de naam e-Bulli gekregen en kost zo’n 64.900 euro. En dat is nog maar de beginprijs.

Volkswagen T1 Samba Bus

eClassics is een Duits bedrijf dat gevestigd is in Stuttgart. Het bedrijf maakt van echte iconische klassiekers een elektrische versie. Zo kan je ook de VW T2 en T3 busjes in een elektrische versie kopen en verkoopt eClassics ook onderdelen voor particulieren die zelf een wagen in elkaar willen steken.

Om de e-Bulli te bouwen namen Volkswagen en eClassics de T1 Samba Bus uit 1966. Dat busje is zeer herkenbaar voor veel mensen omdat het zo’n 50 jaar actief heeft rondgereden op Amerikaanse wegen. Meer specifiek in Californië.

Onder de motorkap

De e-Bulli klassieker wordt aangedreven door een 61 kW elektrische motor die op zijn beurt wordt aangedreven door een 45 kWh batterijpakket. Die batterij moet ervoor zorgen dat je met de e-Bulli zo’n 200 km autonomie hebt. Dat is op zich niet zo veel maar eClassics heeft ervoor gezorgd dat je de e-Bulli kan snelladen in 40 minuten naar 80% batterijcapaciteit.

Volgens de Duitse bouwer voelt de e-Bulli tijdens het rijden helemaal anders aan dan bij de echte T1 bus. Je krijgt dus een soort leuke combinatie tussen oud en nieuw. De nieuwe technieken vullen de oude aan en je krijgt een hippe bus uit 1966 die vandaag de dag weer helemaal mee is met zijn tijd.

ID Buzz

Maar wie toch liever voor een volwaardig en modern alternatief gaat kan nog altijd kiezen voor de Volkswagen ID Buzz. De elektrische bus is gebaseerd op de T1 en staat gepland om in 2022 in productie te gaan. De ID Buzz heeft een batterijpakket dat tot 111 kWh kan gaan, verwacht je dus maar aan een stevige autonomie in vergelijking met de e-Bulli.

T1 ID Buzz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here