Nieuws

Apple iOS & iPadOS 13.4 nu beschikbaar met nieuwe emoji’s

iOS 13.4
Apple heeft zijn volgende grote update iOS en iPadOS 13.4 uitgerold. Nieuwe emoji's, ondersteuning voor muis en trackpad en zoveel meer.

Ondanks de coronacrisis is Apple erin geslaagd om op tijd zijn langverwachte iOS en iPadOS 13.4 te lanceren. De nieuwe update is redelijk groot en bevat heel wat nieuwigheden voor iPhone, iPad en zelfs Apple Watchgebruikers. Samen met de onthulling van de nieuwe iPad Pro vorige week, stelt het bedrijf nu ook de ondersteuning voor een muis en trackpad open. Op die manier kan je de nieuwe iPad Pro nog meer als een PC gaan gebruiken waardoor het bedrijf het bezit van een laptop overbodig kan maken. Overigens is dat idee niet nieuw, getuige de Surface-reeks van Microsoft.

iOS & iPadOS 13.4

Naast de muis- en trackpadondersteuning zijn er ook heel wat verbeteringen voor iPhonegebruikers. Samen met iOS 13.4 komen een heleboel nieuwe emoji’s en memoji’s. Je kan eindelijk folders in de iCloud Drive delen met anderen en real-time documenten gebruiken met verschillende personen.

Je kan nu ook iOS en macOS-applicaties kopen in bundels om zo meer korting te krijgen. En ook CarPlay heeft nu de mogelijkheid om bijvoorbeeld Google Maps of Waze als standaard navigatie-app te gebruiken op het dashboard van CarPlay. Ook een functie die al enige tijd op tafel lag bij de iPhonebouwer. Wie veel gebruik maakt van de Apple TV app zal ook hier wat veranderingen zien. Het bedrijf heeft instellingen toegevoegd die het mogelijk maken om je bandbreedte en mobiele data onder controle te krijgen.   

TV, Mac, Watch & CarKey

Ook voor Apple TV, Mac en Watchgebruikers heeft het bedrijf gelijktijdige updates lopen. Vooral voor eigenaars van een Watch zijn er een aantal leuke nieuwigheden. Helaas hebben we in iOS 13.4 geen link naar CarKey gezien. Maar volgens Engadget zou dat kunnen liggen aan het feit dat bepaalde diensten afhankelijk zijn van derde partijen waardoor de uitrol langer kan duren.

Hoe updaten?

Hoe kan je je toestel nu updaten naar de nieuwste versie van iOS en iPadOS 13.4? Ga naar instellingen op je toestel. Tik op algemeen en ga verder naar software-update. Daar staat een nieuwe versie op jou te wachten. Tik op download & installeer en de rest gaat vanzelf. Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business