Nieuws

OnePlus 8 Pro render en specs gelekt

OnePlus 7 - 1
Voor iedereen die reikhalzend uitkijkt naar de nieuwe OnePlus 8 Pro hebben we mooie nieuwe informatie verzameld.

Het ziet ernaar uit dat we niet lang meer hoeven te wachten op de release van de Oneplus 8 Pro en consorten. Over het exacte aantal telefoons is men nog niet uit; naast de reguliere OnePlus 8 en Oneplus 8 Pro zou er nog een OnePlus 8 Lite in de maak zijn, maar zeker weten doen we het niet. Wat we wel zeker weten, is dat de nieuwe Pro-versie een lust voor het oog zal worden.

OnePlus 8 Pro render

In de nieuwste gelekte persrender van de OnePlus 8 Pro (via OnLeaks) zien we het beestje in vol ornaat. Wat meteen opvalt is de kleur van de telefoon. Het high-end toestel lijkt te verschijnen in een groenblauwe versie, een kleur die we nog niet eerder hebben gespot op een toestel van de Chinese fabrikant.

Het Pro-model maakt gebruik van een 6,78 inch 120Hz QHD+ AMOLED-display. In plaats van een uitschuifbaar cameramechanisme zit er nu een gat in het display verwerkt voor de 16-megapixelfrontcamera. Het camera-eiland aan de achterzijde doet ons erg denken aan dat van de OnePlus 7T Pro. Naast een reguliere 48-megapixelcamera zou er ook een 48-megapixelgroothoeklens aanwezig zijn. Verder zijn er naar verluidt een 8- en 5-megapixelsensor inbegrepen, maar het is nog niet duidelijk wat hun functie is.

Onder de motorkap bevindt zich de razendsnelle Snapdragon 865. Doordat een 5G-modem onlosmakelijk is verbonden met deze chip, ondersteunt de OnePlus 8 Pro ook 5G. Verder is er minstens 128GB opslag en 8GB RAM inbegrepen. De batterijcapaciteit bedraagt 4510 mAh en is zowel bekabeld als draadloos oplaadbaar met 30W.

Naast dat de 8 Pro vermoedelijk als eerste OnePlus draadloos oplaadbaar is, krijgt de smartphone als eerste OnePlus naar verluidt ook een IP68-certificering. Dit houdt in dat de telefoon stof- en waterbestendig is (1,5 meter voor 30 minuten maximaal). De meest recente geruchten wijzen op een lancering op 15 april, maar wellicht dat men door het coronavirus de oorspronkelijke planning op de schop heeft genomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business