In samenwerking met Embody, een specialist in gepersonaliseerde ruimtelijke audio, lanceert Logitech Immerse voor een nog betere audiokwaliteit in-game.

Advertentie

Begin maart kondigde Logitech G aan dat het een samenwerking is aangegaan met Embody, een specialist in gepersonaliseerde ruimtelijke audio. Het resultaat van die samenwerking is Immerse, een audiotechnologie die werkt met alle Logitech G-headsets en zorgt voor een nog beter in-game geluidservaring. 

“Ons doel is om gamers ongeëvenaarde technologie en innovatie te bieden, zodat ze te allen tijde op hun best kunnen presteren”, zei Tiffany Beers, hoofd van gaming-innovatie en audio-engineering bij Logitech G. “Een Logitech G-headset in combinatie met de unieke Immerse™-audiotechnologie zorgt ervoor dat spelers het gevoel krijgen dat ze ongekend diep in de game zitten. Onze Pro-G-driver reproduceert het geluid uit de game zo waarheidsgetrouw als mogelijk. Embody past de Logitech G-hardware vervolgens aan, waardoor het perfect voor jouw oren klinkt.”

Foto van je oor

Beter geluid tijdens het gamen is natuurlijk steeds welkom en we waren dan ook nieuwsgierig of Immerse een meerwaarde kon bieden na het lezen van de aankondiging. In datzelfde persbericht stond bovendien ook te lezen dat Immerse voor die heel gepersonaliseerde ervaring zorgt aan de hand van AI en een smartphonefoto van je oor. 

“De uitdaging om met headsets ruimtelijk bewustzijn van geluid te creëren is geen nieuwe, deze bestaat al tientallen jaren. De plooien en vorm van het buitenoor zijn voor ieder individu uniek en veranderen de manier waarop we de geluiden om ons heen horen. Vandaar de behoefte aan gepersonaliseerde ruimtelijke audio”, zei Kapil Jain, CEO van Embody. “Met Immerse™ wordt het geluid aangepast voor ieder individu, niet voor de massa. We zijn verheugd om met Logitech G samen te werken om hun gebruikers van gaming headsets deze innovatieve technologie te laten ervaren.”   

Abonnementsformule

Dat moesten we dus even proberen, want een selfie maken van ons oor doen we niet elke dag. Immerse is een betalend programma dat je 2,99 dollar (2,72 euro) per maand zal kosten of 14,99 dollar (13,65 euro) per jaar. Er is ook een vijfjarig plan voor 39,99 dollar (36,40 euro). Dat is niet heel veel, maar het is natuurlijk een extra investering bovenop je headset en dan vragen we ons af of deze technologie niet beter standaard in de Logitech G Hub-software ingebouwd wordt. Hoe dan ook, je kan de software eerst 14 dagen zelf testen via de Immerse-website en je hebt daar geen kredietkaart voor nodig. 

Logitech Pro X review

Hands-on met Immerse

Het installatieproces verliep voor ons alvast zonder problemen, al is het zeker een uitdaging om een selfie van je oor te nemen. De software op zich is verder zeer eenvoudig. Je kan ruimtelijke audio aan- en uitzetten, wat van pas komt als je naast het gamen ook graag YouTube of Netflix kijkt op je computer. Met Spatial Audio aan, klinkt dat immers wat vreemd. Verder kies je de juiste headset in het lijstje en kan je binnen Immerse ook het volume regelen. De Presence slider laat je finetunen hoe dichtbij de audio moet lijken, of je kan de Close Combat optie aanzetten als je je vaak in dat soort situaties bevindt. Met Close Combat aan drukten we even op Test Sound en het was akelig hoe dichtbij alles leek, alsof iemand rond je hoofd zinnetjes aan het voorlezen was. 

Wij gingen daarna aan de slag met Call of Duty Warzone in combinatie met de Logitech Pro X headset en hoewel we absoluut vreselijk zijn in het spel, merkten we op hoe makkelijk het was om te bepalen waar dat ene schot of die voetstappen nu juist vandaan kwamen. Dat zorgde op bepaalde momenten voor een andere speelstijl, want in plaats van te vertrouwen op visuele cues, bleven we soms gewoon even stilstaan om te luisteren naar onze omgeving. Logitech en Embody lijken dus zeker een meerwaarde te kunnen bieden met Immerse en de proefperiode doorlopen is dus zeker geen slecht idee. 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here