ID.3

De nieuwe elektrische Volkswagen ID.3 zal optioneel een had-updisplay krijgen waarmee bestuurders 3D navigatie-aanwijzingen op hun vooruit krijgen.

Aan de hand van een nieuwe video heeft Volkswagen ons getoond hoe het head-updisplay in de elektrische ID.3 zal werken. Het blijkt een enorme display te worden die je live navigatie-aanwijzingen toont in 3D.

In de video zien we hoe het ingebouwde navigatiesysteem aanwijst dat de bestuurder linksaf moet slagen. Het enorme head-updisplay toont daarbij grote pijlen met behulp van AR die in 3D worden getoond. Op die manier krijgt de bestuurder een duidelijkere visuele manier van navigeren zonder dat hij afgeleid naar een display rechts moet kijken.

Volkswagen ID.3

Dit soort dingen zijn in principe niet nieuw. Bij de lancering van het conceptmodel van de BMW i8 jaren gelden werden dit soort nieuwigheden ook al getoond. Alleen bleken ze nooit echt het daglicht te hebben gezien. Het is dus nog maar afwachten of Volkswagen deze coole feature echt zal uitbrengen.

Volgens Volkswagen is het head-updisplay een extra optie waarvan de meerprijs nog onbekend is. De Duitse autobouwer liet ook al duidelijk weten dat de HUD nog niet beschikbaar zal zijn in de eerste versie van de elektrische ID.3. Die uitvoering van VW’s elektrische wagen is vandaag wel al te bestellen, maar dan zonder HUD.

Van de Volkswagen ID.3 zouden er duizenden moeten gemaakt worden. Het is de nieuwe Kever of Golf, volgens de autobouwer. Maar het bedrijf kampt met softwareproblemen, waardoor de officiële uitrol van de wagen uitblijft. Momenteel werkt VW ook al aan een grotere broer, de elektrische ID.4 crossover.

ID.3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here