Nieuws

‘Goedkopere Samsung Galaxy Fold op komst’

Samsung Galaxy Fold
De eerste foldable van de Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt nu een opvolger te krijgen in de vorm van een goedkopere Samsung Galaxy Fold.

Het jaar 2019 zou het jaar in hebben moeten gaan als de doorbraak van foldables. Samsung presenteerde eind 2018 met gepaste trots haar werkende concept, en niet later volgde ook Huawei. Vorig jaar werd echter duidelijk dat zowel Samsung als Huawei niet bepaald een foutloos product in de markt hadden gezet. Met name de Fold had het zwaar te verduren; het apparaat bleek ‘te’ gevoelig voor krassen, waarna de release werd uitgesteld. De hoge prijs van ongeveer 2000 euro bleef echter staan.

Goedkopere Samsung Galaxy Fold

Buiten de exorbitante prijs verscheen de Fold slechts mondjesmaat in diverse landen. Dat eerste punt lijkt Samsung nu aan te willen pakken met een goedkopere Samsung Galaxy Fold, gepland voor juli 2020, net voor de release van de Samsung Galaxy Fold 2. Al deze informatie is afkomstig van leaker Max Weinbach van XDA, een doorgaans betrouwbare bron.

https://twitter.com/MaxWinebach/status/1260229743737266178

Max vervolgt zijn verhaal in een tweet. Het beestje gaat Samsung Galaxy Fold Lite heten volgens hem. Belangrijkste detail van de nieuwe Fold Lite is de chipset; er is wellicht een Snapdragon 865 aanwezig zijn, maar 5G-ondersteuning ontbreekt. Opvallend, aangezien Qualcomm afnemers van deze chip verplicht om een 5G-modem erbij te gebruiken. Wellicht dat de Fold Lite een Exynos-chipset krijgt in Europa, zoals met vrijwel elke andere Samsung-smartphone. Heel zeker van zijn zaak is Weinbach niet over de chip.

Andere eigenschappen bedragen 256GB aan intern opslaggeheugen, en een kleiner extern display dan de originele Fold, Qua afmetingen voor dit schermpje kan men beter kijken naar de Samsung Galaxy Z Flip. Het interne display maakt gebruik van dezelfde flexibele plastic laag die ook in de originele Fold is te vinden. Het ultradunne glas van de Galaxy Z Flip is dus niet aanwezig, terwijl laatstgenoemde steviger zou zijn. Het frame is verder van aluminium en de buitenzijde is voornamelijk van glas.

Release en prijs

Zoals gezegd verschijnt de Samsung Galaxy Fold Lite ergens in juli, mocht Weinbach het bij het juiste eind hebben. De adviesprijs zou rond de 1099 dollar liggen, en het toestel wordt naar verluidt internationaal op de markt gezet. Of de Fold Lite ook in net zulke beperkte oplages beschikbaar is als het origineel, is nog even afwachten geblazen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business