Nieuws

Spotify Webplayer werkt weer in Safari

Spotify
De webplayer van Spotify is officieel teruggekeerd naar Apple's Safari. En niemand weet waarom hij in eerste instantie weg was.

Spotify heeft zijn webplayer terug naar Apple’s Safari-browser gebracht. Ongeveer drie jaar geleden werd de ondersteuning plots stopgezet zonder boe of ba. De streamingdienst gaf geen uitleg en liet dat zo voor de laatste drie jaar. Nu is de webplayer heel plots weer opgedoken.

Spotify Webplayer

Drie jaar geleden moesten heel wat Mac-gebruikers overstappen naar de macOS-app van Spotify. Zonder ook maar één woord uitleg. Nu is de webplayer terug van weggeweest, maar niemand weet hoe of waarom. Volgens internetdatabase archive.org-snapshots zou de webplayer tussen 27 april en 14 mei opnieuw online zijn gegaan. Ook deze keer heeft de streamingdienst dat in alle stilte gedaan.

Het is tot op vandaag onduidelijk waarom de webplayer drie jaar geleden plots niet meer beschikbaar was voor Safari. Volgens bepaalde gebruikers zou het te maken hebben met de Widevine-plugin die Apple sinds 2017 niet meer ondersteunt omdat die niet veilig zou zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business