Garmin

Twee nieuwe achteruitkijkradars moeten de weg veiliger maken voor heel wat fietsers die dagelijks van- en naar hun werk rijden.

Advertentie

De Amerikaanse navigatiespecialist Garmin brengt twee nieuwe achteruitkijkradars uit voor fietsers. Het gaat om twee verschillende radars die ieder met hun eigen kwaliteiten de fietser willen waarschuwen voor naderende auto’s. Bovendien moeten de radars ervoor zorgen dat fietsers beter zichtbaar zijn op de weg.

Garmin Varia RVR315 & RTL515

Zoals vermeld gaat het om twee verschillende toestellen. De Varia RVR315 is een eenvoudige achteruitkijkradar die je kan koppelen met je smartphone of de Edge fietscomputer. Het toestel is zo compact dat je het aan je jas of trui kan hangen zonder dat het stoort. Ook voor wielrenners is dit een heel handig toestel.

Beide toestellen waarschuwen de fietser al vanop 140 meter afstand voor voertuigen die vanachter naderen. De Varia RTL515 heeft ook een ingebouwd achterlicht. Daarmee zouden fietsers – volgens Garmin – tot op 1,6 kilometer zichtbaar moeten zijn. Het licht heeft verschillende modi en standen en is ook te bedienen via je smartphone of Edge-fietscomputer.

Het radarlicht (Varia RTL515) zal beschikbaar zijn in het tweede kwartaal van dit jaar voor 199,99 euro en de eenvoudige RVR315 zal te koop staan voor 149,99 euro. Veiligheid mag wat kosten.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Garmin Edge 1030 review: Fietsen zonder zorgen

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar een fietscomputer, kan bijna niet anders dan bij Garmin terecht te komen. Wij testten de Edge 1030, het topmodel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here