Nieuws

Zoom haalt Giphy tijdelijk weg uit app

Zoom
Zoom neemt een tijdelijke maatregel en dicht een aantal beveiligingsgaten om misbruik via Giphy tegen te gaan.

Videochatdienst Zoom heeft tijdelijk de integratie van Giphy in zijn applicatie weggehaald. Volgens het bedrijf moet die wijziging de privacy van haar gebruikers garanderen. Of de recente overname van Facebook daar iets mee te maken heeft is momenteel niet duidelijk. Maar we vermoeden dat de maatregel van Zoom er wel iets mee te maken heeft.

Zoom en Giphy

Volgens Zoom is de verwijdering van Giphy maar tijdelijk. Het bedrijf gaat eerst een aantal extra technische maatregelen en beveiligingsmaatregelen treffen om ervoor te zorgen dat de privacy van gebruikers gewaarborgd is. Geen paniek dus, Giphy komt wel weer boven water.

De nieuwe maatregel rond Giphy is niet de enige die Zoom heeft genomen. Het bedrijf werkt al een tijdje full-time aan nieuwe beveiligingsfuncties nadat heel wat foute situaties naar boven kwamen. Het bedrijf heeft onder andere het delen van je scherm beperkt en ook de mute-knop hier en daar gewijzigd.  Vroeger kon de host van een meeting alle participanten op mute zetten, nu moet de deelnemer dat eerst accepteren.

Facebook

Maar heeft die maatregel nu iets te maken met de recente overname van Facebook? Officieel niet. Maar ik denk dat we met bijna 100% zekerheid kunnen zeggen van wel. Zoom wil vermijden dat er in de toekomst weer dingen uitlekken of dat bepaalde tools kunnen misbruikt worden om zo data van gebruikers te verschaffen. De tijdelijke verwijdering lijkt daarom wel op een goeie zet van de videochatdienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business