Nieuws

Het stuur van e-bike Angell trilt als je moet afslaan

Angell
Angell is de meest hoogtechnologische Franse e-bike die je vandaag op de markt zal vinden.

De Fransen hebben een nieuwe e-bike met de naam Angell ontwikkeld die vederlicht is en zo slim is dat het stuur voor je trilt als je moet afslaan. In datzelfde stuur zitten ook een GPS, richtingaanwijzers en anti-diefstalsysteem. Een soort all-in-one elektrische fiets die alle troeven heeft die je nodig hebt.

Een typisch Frans trekje is/was dat hun wagens jarenlang koploper waren in kleine technologische hoogstandjes en wisten hun elektronica op heel complexe manieren weg te werken. Het nadeel daarvan was dat een Franse wagen op de lange duur zo ingewikkeld werd dat niemand er nog aan uit kon. Nu lijken de Fransen hun zin in technologie ook in elektrische fietsen te steken. Hopelijk met een positieve uitkomst.

Angell

Angell/S

De start-up heeft de bagagedrager van de fiets weggehaald en een accu in de plaats gestoken. Die batterij kan opgeladen worden naar 100% in amper twee uur. Volgens de bouwers geraak je op de batterij zo’n 70 kilometer ver als je in de bescheiden eco-stand blijft rijden. Niet erg veel dus.

Maar als je al die technologische hoogstandjes bij elkaar optelt snap je misschien waarom de batterij zo snel leegtrekt. De Angell elektrische fiets is gebouwd om heel veilig te zijn. Hij helpt je navigeren met een klein display in het sturen maar ook door middel van trillingen die je voelt wanneer je rechts- of linksaf moet.

Anti-diefstal

Steeds vaker krijgen nieuwe elektrische fietsen ook ingebouwde anti-diefstalsystemen. Zo ook de elektrische Angell. Komt er iemand aan je fiets? Dan zal het alarm afgaan. Je kan de fiets ook ver- en ontgrendelen vanop afstand en met het trackinsysteem weet je perfect waar je fiets staat.

Groupe SEB

De Franse Groupe SEB wordt de exclusieve industriële partner van Angell. De groep zal verantwoordelijk zijn voor de industrialisatie en productie van de Angell e-bikes. Groupe SEB beschikt over de juiste productiekennis, productontwikkeling en industrialisatie voor de fietsproductie in Is-sur-Tille (Frankrijk) waar zo’n 200 mensen werkzaam zijn. De groep heeft expertise in het vervaardigen van technologische producten en kan haar industriële faciliteiten aanpassen aan nieuwe projecten, waardoor de eerste leveringen van Angell-fietsen in de zomer van 2020 kunnen plaatsvinden. Door een geleidelijke opwaardering kan Groupe SEB enkele tienduizenden eenheden per jaar produceren en de geplande uitbreiding van het assortiment ondersteunen.

Ben je benieuwd naar de Angell elektrische fiets? Bekijk hun website dan maar eens. Let wel op voor taalfouten, want de website lijkt automatisch te zijn vertaald door Google.

https://www.youtube.com/watch?v=MpX1goq96iw&feature=emb_title

Update 27/05: Informatie toegevoegd over SEB.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business