Gmail

Het nieuwe instellingenmenu voor Google's Gmail is er en wordt vanaf vandaag uitgerold.

Wie de webversie van Gmail dagelijks en intensief gebruikt kent het verhaaltje wel, de interface van Gmail is modern en gebruiksvriendelijk. Alleen kan je die complimenten niet geven voor het instellingenmenu van de maildienst. De UI en lay-out zien er ineens totaal anders uit, alsof je tien jaar terug in de tijd wordt gegooid. Daar heeft Google nu iets aan gedaan.

Gmail snelinstellingen

Google heeft voor de webversie van Gmail nu een snelmenu met instellingen voorzien aan de rechterzijde van het scherm. Als je voortaan rechts bovenaan op het instellingenwieltje klikt, verschijnt er een modern snelmenu waarin je realtime dingen aan je Gmailbox kan aanpassen.

Denk aan het thema, de kleuren, ongelezen berichten bovenaan, split-view voor e-mails enzovoort. Het volledige menu met alle meer geavanceerde instellingen zal niet verdwijnen. Als je op “Meer instellingen” klikt, zou dat tevoorschijn moeten komen.

Momenteel is het nieuwe snelmenu in Gmail nog niet bij ons beschikbaar, volgens Engadget zou Google de nieuwigheid de komende dagen uitrollen dus zouden we snel verandering moeten zien. Het is ook niet duidelijk of het algemene instellingengedeelte een lay-out-update heeft gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here