Broadcom

De geruchten dat de nieuwe Apple iPhone 12 later dan normaal gelanceerd wordt zijn nu versterkt door leverancier Broadcom.

Advertentie

Volgens Apple’s leverancier van WiFi-chips, Broadcom, zou de iPhone 12 dit jaar een stuk later dan normaal gelanceerd worden. Dat hint het bedrijf in een bespreking van zijn kwartaalcijfers. Volgens het bedrijf zou de omzet van Apple dit jaar later gaan stijgen omdat ook de iPhone 12 later zal uitgebracht worden.

Apple iPhone 12

Normaal gezien toont Apple zijn nieuwe iPhone midden/eind september. Dat is een jaarlijkse traditie geworden waar de techgigant dit jaar mogelijk van moet afwijken. Maar die uitspraak is niet helemaal zeker. Broadcom zou de naam ‘Apple’ niet effectief uitgesproken hebben maar je hoeft niet ver te kijken om te weten dat het natuurlijk wél over de iPhonebouwer gaat.

Directeur Hock Tan zei daarover het volgende: “Normaal verwachten we in het komende kwartaal een stevige groei door de omzet van een telefoon van een grote Noord-Amerikaanse klant die mobiele telefoons maakt.”

Nadien laat hij nog vallen dat de omzet in de afgelopen jaren altijd steeg naar Q2 maar dat er vertraging zit op de productiecyclus en dat die verhoging in de omzet dit jaar in Q3 zal zijn. Dat wil dus zeggen dat Apple zijn WiFi-chips dit jaar later nodig heeft dan gewoonlijk en dus ook Broadcom zijn cijfers moet aanpassen.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Productie nieuwe iPhone 12 en 12 Pro vertraagd

Apple zal een maand later dan gepland beginnen met de massaproductie van zijn nieuwe iPhones. Dat hebben bronnen bevestigd aan de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here