Nieuws

GTA V en Red Dead Redemption even offline voor George Floyd

Rockstar legden de servers van GTA V en Red Dead Redemption gisteren voor twee uur stil. Dat deden ze om de overleden George Floyd te herdenken.

Wie gisterenavond GTA V of Red Dead Redemption 2 online wilden spelen, kon dat niet tussen 20u en 22u in onze tijdszone. De games waren namelijk eventjes niet beschikbaar. Het had niets te maken met serverproblemen, maar met een actie van gameontwikkelaar Rockstar Games.

De studio wilden daarmee de aandacht van gamers vestigen op de rassenkwestie die de Verenigde Staten al elf dagen in een stevige omknelling houdt. Je weet ondertussen al wel dat het een rechtstreeks gevolg is van de moord op George Floyd, die op 25 mei tijdens een arrestatie gestikt werd door een agent. De vier betrokken agenten werden inmiddels gearresteerd, maar de zwarte bevolking eist met de protesten dat er iets aan ongelijkheid en racisme wordt gedaan.

In een tweet betuigt Rockstar Games steun voor de beweging Black Lives Matter, en roept de studio gamers op om de slachtoffers van racisme niet te vergeten en hun families een warm hart toe te dragen. Na twee uur konden gamers terug genieten van een potje GTA V of Red Dead Redemption Online.

Gamingindustrie ligt stil

Het overlijden van George Floyd houdt de gamingindustrie in de ban. Verschillende gameontwikkelaars en -uitgevers uitten op sociale media hun steunbetuigingen aan de familie van George Floyd en de beweging Black Lives Matter. Zo volgde Nintendo, SEGA en Infinity Ward al het voorbeeld van Rockstar Games. Infinity Ward zal vanaf nu een boodschap voor Black Lives Matter tonen tijdens online wedstrijden van hun populaire game Call of Duty.

De protesten leiden eveneens tot het uitstellen van belangrijke gamingevenementen. Gisteren zou Sony een voorstelling hebben gegeven om de eerste games van de PlayStation 5 aan te kondigen, maar het bedrijf besliste om het evenement nog even uit te stellen. EA stelde de presentatie van de footballgame Madden 21 uit, en ook het nieuwe seizoen van Fortnite werd uitgesteld door Epic Games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business